Thaimaalaisen rock -staran hyväntekeväisyystempaus tuotti muhkean tilin.

Noinkohan koko hankkeesta tulee mitään, tuumivat epäilijät yhden Thaimaan suosituimmista rock -tähdistä Toon Artiwaran ilmoitettua aikeestaan kerätä 700 miljoonaa bahtia rahaa sairaaloille juoksemalla halki koko Thaimaan. 2.215 kilometriä kaiken kaikkiaan.

Niin vain Artiwara lähti toivottomalta näyttäneelle taipaleelleen marraskuun alussa ja vaikka yhdessä vaiheessa näyttikin jo siltä, että homma jää kesken, niin sisukkaasti mies parin päivän pakkohuilin jälkeen jatkoi matkaansa ja 55 päivää lähdön jälkeen urakka oli valmis. Toisin sanoen Artiwara juoksi lähestulkoon maratonin päivässä. 40,27 kilometriä, jos tarkkoja ollaan.

Matkan edetessä kiinnostus rokkarin hanketta kohtaan kasvoi kasvamistaan ja yhä useampi yritys lähti mukaan talkoisiin lahjoittamalla rahaa jollekin avustuskohteiksi mainituista 11 sairaalasta. Yhden miehen yksinäisestä juoksusta kehittyi muoti-ilmiö, jota koko Thaimaa seurasi lehtien, internetin ja television välityksellä. Run, Forrest, run!

Keräyksen tavoitteeksi asetettu 700 miljoonan bahtin merkkipaalu saavutettiin jo Suomen itsenäisyyspäivän tienoilla ja nyt on kasassa huikeat 1,1 miljardia bahtia, eli lähes 29 miljoonaa euroa eikä loppua näy. Lumipallo vierii edelleen keräten rahaa sairaaloille vaikka juoksut onkin jo juostu.

Väsynyt, mutta onnellinen. Toon Artiwara teki sen, minkä lupasi ja enemmänkin.

Väsynyt, mutta onnellinen. Toon Artiwara teki sen, minkä lupasi ja enemmänkin.

Share →
%d bloggers like this: