Bangkok Post kehuu sivuillaan Pattayaa turvalliseksi kaupungiksi.

Se varsinainen Bangkok Postin juttu kertoo seksityöläisistä ja siitä, kuinka Thaimaahan alkuun alkoi tulla “seuraneitejä” naapurivaltioista, kuten Kamputseasta, Myanmarista ja Laosista. Heidän jälkeensä tulivat vaaleat venäläiset ja uusimpana trendinä ensin Bangkokissa ja sittemmin myös Pattayalla ja Phuketissa mustat tytöt eri Afrikan maista. Ensimmäinen viittaus Pattayan turvallisuuteen tuli Service Workers In Group -säätiön (SWING) johtaja Surang Janyamilta, joka kertoi seksityöläisten Bangkokissa eroavan pattayalaisista virkasiskoistaan siten, että Pattayalta ei löydy ihmiskaupan uhreja.

– Moni tyttö tulee Bangkokista Pattayalle siksi, että kokee Pattayalla olevansa paremmassa turvassa, hän sanoo ja toteaa samaan hengenvetoon, että valitettavasti vain ne ihmiskaupan uhrit eivät sieltä Bangkokista mihinkään pääse.

Lehden Pattayalla haastattelema kamputsealainen seksityöntekijä puolestaan kertoi päiviensä kimalluksesta näin:

– Aloitin ensin yhdessä ravintolassa tarjoilijana, mutta sitten eräs ystäväni kertoi minun voivan ansaita paljon enemmän rahaa viihdyttämällä turisteja, joten siirryin tähän hommaan. Nyt olen ollut Pattayalla viisi vuotta ja niin elintasoni kuin elämänlaatuni ovat paljon paremmalla tasolla kuin ennen. Aion olla täällä niin kauan kuin vain voin. En minä välitä siitä, miten minä rahani tienaan, kunhan tienaan. Kotipuolessa en saisi kasaan edes kymmentä prosenttia täkäläisestä ansiotasostani. Rahaa tulee enemmän kuin riittävästi.

Tuntemattomana pysytellyt tyttö kertoi myös huomanneensa mustien tyttöjen rantautumisen Pattayalle, mutta ei omien sanojensa mukaan välitä siitä.

– Olenhan minä itsekin tullut tänne etsimään omaa onnelaani ja sitä paitsi heidän asiakaskuntansa on hyvin erilainen kuin minun. Valkoiset miehet kun mielellään valitsevat jonkun minun kaltaiseni, mutta arabit ja intialaiset ovat enemmän kiinnostuneita mustista tytöistä. Pitäkööt hyvänään.

Surang Janyamin mukaan Pattayalta löytyy enimmäkseen kamputsealaisia ja vietnamilaisia tyttöjä, kun taas laosilaiset ja myanmarilaiset tytöt hallitsevat Bangkokin seksimarkkinoita. Hänen mukaansa ilmiö johtuu siitä, että thaimaalaiset miehet suosivat vaaleampaa ihonväriä.

– Pattayasta puhutaan usein Sin Citynä, mutta näille tytöille tämä on turvasatama, Janyam sanoo.

Turvasatama?

Turvasatama?

Poliisi valvoo

Poliisikomentaja Apichai Kroppech Pattayan pääpoliisiasemalta kertoi Bangkok Postille poliisin havainneen mustien tyttöjen tulon vuonna 2015, jolloin heitä alkoi näkyä Pattayan rannoilla.

– Tämä ryhmä on aika vaikeasti kontrolloitavissa, koska he tulevat maahan turistiviisumeilla ja ovat täällä aivan laillisesti, hän kertoo.
– Käyvät päivisin katsastamassa nähtävyyksiä kuin ketkä tahansa turistit, mutta alkavat illan pimetessä metsästellä asiakkaita baareista ja diskoista. Yleensä, kun me pidätämme jonkun julkisesti itseään kaupittelevan henkilön, niin me kirjoitamme heidän nimensä ja osoitteensa muistiin ja mikäli he aiheuttavat häiriötä, niin löydämme heidät helposti. Näiden afrikkalaisten kanssa ei kuitenkaan voi menetellä näin, koska he ovat virallisesti maassa turisteina.
– En muista viimeisten kahden vuoden aikana tavanneeni samaa afrikkalaistyttöä toistamiseen, joten heitä täytyy olla täällä paljon, hän sanoo.

Rikostilastojen laskun poliisikomentaja selittää poliisin näkyvällä läsnäololla kaupungin katukuvassa.

– Patrollien painopistealueita ovat tilastollisesti kaikkein vaarallisimmat kohteet Pattayalla, joissa erityisesti pidämme huolen siitä, että niin turistit kuin paikallisetkin pääsevät kulkemaan rauhassa. Jopa leidarien (ladyboy)) tekemien rikosten määrä on selvästi laskenut ja se johtuu juuri tuosta nimi ylös ja osoite muistiin -kirjaamisesta, josta äsken kerroin. He tietävät meidän tietävän mistä heitä kannattaa etsiskellä.

Prostituutio lailliseksi?

Yllättäen SWINGin johtohahmo ehdottaa haastattelussaan prostituution laillistamista.

– Onko nykyisellä lailla kellään minkäänlaista kontrollia seksityöläisten määrästä? Saadaanko näillä nykyisillä laeilla ongelma poistumaan? Itse väitän, ettei Thaimaan laki tänä päivänä auta oikein ketään. Ei näitä tyttöjä eikä myöskaan poliisia.
– Oma ehdotukseni on, että laillistetaan prostituutio. Ammatin laillistaminen auttaisi ratkomaan monia ongelmia. Esimerkiksi tyttöjen maksamien lahjusrahojen kerääminen loppuisi ja ammattiaan harjoittavat tytöt voitaisiin rekisteröidä ja saattaa toimivan lain vaikutuspiiriin. Nykyisellään he ovat melko lainsuojattomia vaikka haluavat ainoastaan tienata leipänsä ihan niin kuin me muutkin.

Yleisesti ottaen rouva Surang on tyytyväinen tapaan millä Pattayan poliisi on kontrolloinut niin mustia kuin muitakin tyttöjä kaupungissa.

– Tiedän kyllä tapauksia, että niin naisia kuin leidareitakin on pidätetty rannoilta ja Walking Streetilta edes kysymättä mitä he olivat tekemässä. Sitten on maksatettu sakko rikkeestä, jota pidätetty ei ainakaan sillä (pidätys)hetkellä ollut tehnyt. Pidätetty on maksanut kiltisti sakon välttääkseen enempiä hankaluuksia poliisin kanssa. Afrikkalaisilta tarkastetaan aina passit, mutta muuten heitä kohdellaan jopa paremmin kuin paikallisia tyttöjä.

Surang Janyam on sitä mieltä, ettei mikään ongelma hyssyttelemällä parane.

– Näitä ihmisiä varten on kerta kaikkiaan saatava toimiva laki, hän päättää.

Syyskuun toisella viikolla Pattayan poliisi pidätti 20 madagaskarlaista ja ugandalaista yön kuningatarta.

Syyskuun toisella viikolla Pattayan poliisi pidätti 20 madagaskarlaista ja ugandalaista yön kuningatarta.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: