Tänä aamuna klo 5 paikallista aikaa toteutui hetki, jota tuhannet maalta saapuneet olivat leiriytyneet Bangkokin kaduille ja jokivarsille odottamaan.

Hyvät suomalaiset. Tänään tapahtuu Thaimaassa jotain sellaista, jonka rinnalla Kekkosen hautajaiset oli lähinnä kyläkinkereihin verrattava tapahtuma. Kaikki kunnia Urho Kekkosen elämäntyölle ja hänen muistolleen, mutta Thaimaan kuningas Rama IX oli maailman pisimpään hallinnut monarkki, joka käytti paitsi seremoniallista, niin myös todellista valtaa Thaimaassa. Hän oli tässä maassa kohonnut jo lähes jumalolennon asemaan ja maan yli 60 miljoonasta kansalaisestakin suurin osa on syntynyt hänen hallitessaan maata. Hän oli todellinen koko kansan isähahmo ja se näkyy katukuvassa tänään kaikkialla Thaimaassa.

Koska yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, laitamme tuohon alle Reutersin linkin suoraan tapahtumapaikalle. Videoita tulee päivän mittaan lisää. Tässä ensimmäisessä videossa on Thaimaan kuninkaalliset hautajaiset nostettu kärkijutuksi ja sen jälkeen tulee muita Reuters -tietotoimiston uutisia. Raina on englanninkielinen.

Ohje: Mikäli linkki ei toimi, niin “maalaa” se hiirellä, kopioi osoite ja vie se yläreunan osoiteikkunaan uudeksi nettiosoitteeksi.

file:///Users/maijagizmoco.ltd./Desktop/index.webarchive

Tuo ylläoleva linkki on yritys saada aikaan sellaista sisältöä, joka näkyy ainoastaan tilaajille, mutta mikäli se ei toimi, niin sama on nähtävissä myös allaolevalla Reutersin Live TV -linkissä. Antakaahan tilaajat palautetta näkyikö tuo ylläoleva linkki teillä vai ei.

Ja tässä suora linkki Reuters Liveen:

Reuters suora

Ja tääsä Thaimaan kanava 3:n suoraa kuvaa:

Kolmoskanavan suoraa kuvaa

Päivän tapahtumia englanniksi allaolevasta linkistä:

kingrama9.net

Toimituksen aamutunnelmia Pattayalta klo 06.45. tänä aamuna:

Myös Facebookissa on nähtävillä eripituisia videoita sekä livenä että nauhoituksina tästä osoitteesta: https://www.facebook.com/ThaiPBSFan/videos/vb.330743535084/10159673891565085/?type=2&theater

Thaimaan hallituksen virallinen tiedote tämän päivän tapahtumista

Tämän päivän hautajaisjuhlallisuuksilla on pitkä perinne aina Ayutthayan valtakunnan päiviin saakka. Ne ovat avoinna yleisölle ja merkitsevät virallisen suruajan päättymistä Thaimaassa. Edelleen on tapahtumien ja esitysten tarkoituksena korostaa edesmenneen hallitsijan mahtia.

Näissäkin hautajaisissa tulee 26.10. klo 18.00 alkaen olemaan tanssiesityksiä, nukkeshow’ta, maskien avulla dramatisoituja näytelmiä jne. Esitykset jatkuvat perjantaiaamuun klo 06.00 saakka.

Esitykset keskittyvät pääasiassa Sanam Luangin alueelle Bangkokissa, mutta televisiossa ja Suomesta käsin esimerkiksi juuri tällä sivustolla olevien linkkien ansiosta ne tulevat olemaan kaikkien nähtävissä.

Kello 11 oli jo ainakin Pattayalla havaittavissa kaikkien kynnelle kykenevien ottaneen varaslähdön lähistönsä temppelialueille tai sitten sulkeutuneen koteihinsa televisioiden ääreen. Muutaman minuutin vierailu toimituksen “kotikadullla” näytti silloin tältä:

Share →
%d bloggers like this: