Osana 1.3. alkaneita mopoliikenteen siistimistalkoita on Phuketin poliisi nyt kiinnittänyt huomionsa paikalliseen nuorisoon.

Phuketin poliisi on alkanut järjestelmällisesti ratsata Phuket Townin ja Saphan Hinin nuorisojengejä, jotka ovat ottaneet tavakseen käyttää huumeita julkisilla paikoilla ja lähteä sen jälkeen ajelemaan mopoillaan kilpaa. Ratsioihin ryhdyttiin alueiden asukkaiden toistuvien valitusten johdosta.

– Niin asukkaat kuin turistitkin ovat valittaneet liikenneturvallisuudelle koituvista ongelmista, meluhaitoista sekä omaisuuden tuhoamisista, jotka vaikuttavat ennen kaikkea tavallisten työssä käyvien kansalaisten elämään mutta myös Phuketin imagoon turistien silmissä, sanoi Phuket Cityn apulaiskaupunginjohtaja Kawee Tansuktanon The Phuket News -lehdelle.

Ratsioita on alettu tehdä iltakahdeksan ja keskiyön välisenä aikana sekä virkapukuisten että siviilipukuisten poliisien toimesta. Toistaiseksi ratsiat on kohdistettu riskialueiksi määriteltyihin puistoihin sekä Soi Bang Yain alueella sijaitsevaan urheilukeskukseen. Alueiden valaistusta tullaan tehostamaan jatkossa ja sen jälkeen on vuorossa turvakameroiden asentaminen.

Phuketin poliisi tarkistamassa mopoja ja niiden kuskeja. (Kuva: Phuket News)

Phuketin poliisi tarkistamassa mopoja ja niiden kuskeja. (Kuva: Phuket News)

Jatkossa tullaan myös moottoripyöräkorjaamot ottamaan tarkkailun alle, sillä niissä on todettu olevan myynnissä varastettujen mopojen osia ja toisinaan myös laittomia virityssarjoja. Eivätkä ne äänenvaimentajatkaan aina niin kovin laillisilta kuulosta.

Mielenkiintoiseksi koko operaation tekee se, että vaikka Phuket Cityn kaupungintalolta kerrotaankin kaikkien ratsioissa kiinni jääneiden joutuvan “mustalle listalle”, niin mistään muista lakiin perustuvista sanktioista ei kaupungintalon tiedotteessa mainittu sanaakaan.

Hylätystä huoltokopista on tullut huumeluola tässä puistossa.

Hylätystä huoltokopista on tullut huumeluola tässä puistossa.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: