Lyhyesti sanottuna sisäinen lahjonta tarkoittaa sitä, että ylimmät poliisipomot Phuketissa ovat vaatineet alaisiltaan lahjuksia ylennyksen tai siirron myöntämiseksi.

Phuketin provinssin poliisiasema numero 8:lla tehdyt ylennyslahjontaa koskevat tutkimukset ovat nyttemmin johtaneet kolmeen kurinpitotoimivaatimukseen, kertoi tutkimuksia johtava etsivä Panya Mamen tiistaina 1.8. Mamenin kerrotaan tulleen julkisuuteen siksi, ettei Phuketin ylin poliisijohto ole millään tavoin suostunut kommentoimaan tutkintaa julkisuudessa.

Hän kertoi tutkijaryhmänsä lähettäneen Thaimaan poliisiylijohtaja Chakthip Chajindalle ilmoituksen heinäkuun 26. päivänä, jossa vaaditiin kolmea asema 8:n poliisia koskevia kurinpitotoimenpiteitä. Sitä ennen tutkijat olivat kuulustelleet kaikkiaan 114 todistajaa sekä alunperin asiasta ilmoituksen tehnyttä entistä kansanedustaja Witthaya Kaewparadaita.

Tätä ennen, jo viime kesäkuun puolivälissä, oli asema 8:n päällikkö Tesa Siriwato siirretty asemapaikastaan alle kahden vuoden virassaolon jälkeen kirjoituspöytähommiin Bangkokiin. Hän oli aloittanut asema 8:n päällikkönä 1.10.2015.

Tesa Siriwato ottaa vastaan päällikkyyden 1.10.2015

Tesa Siriwato ottaa vastaan päällikkyyden 1.10.2015

Siriwata oli ensimmäinen, jonka lahjuspyynnöt ylennysten ja siirtojen saamiseksi saatiin näytettyä toteen. Tämän jälkeen tutkintaa on kohdennettu myös päällikkö Siriwatan aikana ylennyksen tai siirron saaneisiin poliiseihin. Joissain tapauksissa lahjusrahoja epäillään päätyneen myös korkea-arvoisten poliisijohtajien rakastajattarille, mutta nämä tutkimukset ovat vielä kesken, tutkinnan johtaja kertoi The Phuket News -lehdelle. Sokerina pohjalla: Kaikki lahjuksia maksaneet eivät saaneet havittelemaansa ylennystä ja tämä on jutun päätutkijan mukaan oleellisesti jouduttanut tutkinnan edistymistä.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: