Pattayan lavataksitariffien ja -reittien kanssa on koko alkuvuosi 2017 ollut melkoista säätämistä. Se jatkuu edelleen.

Thaimaan sotilashallinnon Pattayan kaupungin johtoon nimeämä 12 -henkinen johtoryhmä alkaa muistuttaa Sipilän hallitusta ainakin siinä mielessä, että se peruu, säätää ja korjaa päätöksiään jatkuvalla syötöllä. Nyt on havaittu, että jos ja kun joku päätös annetaan, ei sillä ole mitään vaikutusta, jos sen noudattamista ei valvota. Äskettäin tiedoksi saatetussa päätöksessä todetaan jälleen kerran lavataksien liikennöinnin olevan sallittua ainoastaan niille määrätyillä reiteillä ja tällä kertaa päätöksen tueksi on asetettu jämäkämmät sakkorangaistukset ja jopa takavarikon uhka reitiltään poikkeavalle lavataksille.

Helmikuun 7. päivänä tehdyllä päätöksellä ilmoitettiin uudet ”viralliset” reitit, jotka nyttemmin ovat seuraavat:

Kartan sanasto: North Pattaya Road = Pattaya Nua, Central Road = Pattaya Klang ja South Road = Pattaya Tai.

Kartan sanasto: North Pattaya Road = Pattaya Nua, Central Road = Pattaya Klang ja South Road = Pattaya Tai.

1. Bali Hain satamasta Banglamungin District Officen edustalle ja takaisin.
2. Iso ympyräreitti Pattaya Nualta (Delfiiniliikenneympyrästä) Jomtien Beachille ja takaisin.
3. Baan Charoenista Na Jomtieniin ja takaisin. Reitti kulkee Sukhumvittia pitkin Naklua Roadille ja jatkaa Pattaya Beach Roadia aina Southa Pattaya Roadille, josta Pratamnak Roadia (= Buddha Hill, vihdoinkin) Thapprayalle ja sieltä Thepprasit Roadia pitkin taas Sukhumvitille ja lopulta Jomtienin rantakadun kauttq Chayaprukille, jossa on reitin päätepiste.
4. Pattayan ”sakkorinki” Pattaya Beach Roadia ja Pattaya 2nd Roadia ympäri.
5. Alkaa Pattaya Tain ja Sukhumvitin risteyksestä ja jatkuu Sukhumvitia pitkin aina Naklua Roadille saakka ja sieltä Pattaya Nuaa pitkin Pattaya Beach Roadille ja jälleen Pattaya Taille, jota pitkin ylös Sukhumvitille. Ympyrä on sulkeutunut.
6. Alkaa Sukhumvitin ja Pattaya Nuan risteyksestä ja jatkuu Nuaa pitkin alas Pattayan rantakadulle, josta jatkaa Jomtienin rantakadulle ja kääntyy sen loppupuolella soi Chayaprukille, jota pitkin aina Sukhumvitille saakka ja lopulta Pattaya Klangia pitkin Pattayan 2nd Roadille, jossa on linjan kääntymispiste.

Mikäli lukiessasi ymmärsit kaiken edellä mainitun, olet luultavimmin oleskellut Pattayalla liian pitkään.

Samalla lakkautettiin ns. Soi Buakhaon linja, mikä päätös oli omiaan suututtamaan niin paikalliset kuin pitkän Soi Buakhaon varrella asuvat ulkomaalaisetkin. Kaupungin hallinto perusteli Soi Buakhaon lavataksikieltoa sanomalla niiden aiheuttaneen kapealle, vain yksi kaista/suunta, kadulle tarpeettomia liikenteen seisauksia pysähtymällä jättämään ja ottamaan matkustajia aivan missä kohtaa halusivat. Ja toden totta, liikenne Soi Buakhaolla soljuu nykyään aivan eri tavalla kuin ennen.

Helmikuun 7. päivän päätös on suoraa seurausta ns. D-day -päivästä 1. helmikuuta, jolloin otettiin väliaikaiseen takavarikkoon tai kahlittiin paikoilleen yli 30 lavataksia, jotka oli pysäköity laittomasti tai tavattu ajelemasta jossain aivan muualla kuin auton otsalautaan kirjoitetulla reitillään. Tällöin tuli Pattayankin hallinnolle selväksi, että jollei annettujen määräysten toimeenpanoa valvota, niin ainakaan lavataksien kuljettajat eivät niistä välitä hittojakaan. Nähtyään kollegojensa saamat tuhansien bahtien sakot ja joidenkin lavataksien kolmen päivän mittaiset käyttökiellot ovat lavataksien kuljettajat, ainakin väliaikaisesti, palanneet ruotuun.

Kaupungin johto pyytää kaikkia ihmisiä ilmiantamaan reitiltään poikenneet tai Soi Buakhaolla nähdyt lavataksit kaupungintalon infonumeroon 1337. Lavataksit ovat tunnistettavissa niiden kylkeen valkoisella maalilla maalatusta numerosta.

Koko lavataksihässäkkä alkoi siitä, kun paikallinen lavataksiyhdistys yritti korottaa kyytitaksoja 1.1.2017 alkaen.

Koko lavataksihässäkkä alkoi siitä, kun paikallinen lavataksiyhdistys yritti korottaa kyytitaksoja 1.1.2017 alkaen.

Share →
%d bloggers like this: