Noin puolitoista vuotta sitten tällä sivustolla ihmeteltiin sitä, että jos ja kun Pattayalle kerran lähimmän viiden vuoden aikana valmistuu yli 200.000 asuntoa, niin mistä ne saavat vettä, sähköä ja viemäröintiä? Nyt kaupungintalolla on alettu ajatella samoja asioita.

Pattayan kaupunki haluaa osansa niistä miljardeista, jotka on budjetoitu U-Tapaon lentokentän ympäristötöihin. Teihin, sähkönjakeluun jne. Kaupunki on anonut valtiolta 11 biljoonaa bahtia Bali Hain satama-alueelta alkavaan infrastruktuurin kunnostamisprojektiin juuri noista U-Tapaon ympäristön kohentamiseen budjetoiduista varoista. Suomeksi sanottuna: Pattayan kaupunki on ihan omin pikku kätösin laiminlyönyt kaupungin infrastruktuurin ylläpitoa ja nyt sitten huudetaan aitothaimaalaiseen tyyliin valtiota avuksi, kun kerran tilaisuus on tullut. Paskat työpaikkoja tuottavasta teollisuudesta ja niiden tarpeista.

Pattayan kaupungin johdon mielestä sen itsensä tekemien laiminlyöntien korjaaminen on tärkeämpää kuin U-Tapaon lentokentän ympärille suunnitellun teollisuusalueen toteutuminen. Täällä mitään moottoriteitä tai luotijunayhteyksiä tarvita, kun kaupunki hukkuu paskaan. Esimerkiksi U-Tapaon lentokentältä Rayongin teollisuusalueille johtava moottoritie on täysin toisarvoinen asia sen rinnalla, kun 810 miljoonaa bahtia pitäisi saada viemäröinnin korjaamiseen, 730 miljoonaa jätehuoltoon ja karmaisevat 10,02 biljoonaa Bali Hain satama-alueen infrastruktuurin kunnostamiseen. Hädän täytyy olla todella kova.

Eastern Seabord Economic Committee käsittelee Pattayan anomusta seuraavassa kokouksessaan.

Onko muisto vain?

Onko muisto vain?

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: