Thaimaan pääministeri, kenraali Prayuth Chan-o-cha on muistuttanut kansalaisia siitä, että kuninkaallisiin hautajaisiin tulee myös ulkomailta korkea-arvoisia vieraita.

Perjantaina televisioidussa puheessaan pääministeri pyysi thaimaalaisia osaltaan huolehtimaan paikkojen siisteydestä ja tilaisuuden arvokkaan luonteen vaalimisesta. Hän kertoi itsensä kuningas Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkunin, lyhyemmin Rama X, valvoneen henkilökohtaisesti edesmenneen kuninkaan hautajaisjärjestelyjä.

Hautajaisvieraiden joukkoon kuuluu pääministerin mukaan kuninkaallisia eri maista, valtioiden päämiehiä sekä diplomaattikuntaa, joten torstaina thaimaalaisilla on Chan-o-chan mielestä oivallinen tilaisuus näyttää koko maailmalle kuinka siisti ja organisoitunut maa ja kansa täällä onkaan.

Edelleen kenraali toi julki kiitoksensa kaikille hautajaisjärjestelyihin osallistuneille vapaaehtoisille. Työtä hautajaisten eteen on armeija mukaan lukien tehnyt kaikkiaan neljä miljoonaa ihmistä, mitä pääministeri piti selkeänä osoituksena siitä, että kuningas Rama IX elää edelleen kansalaistensa muistoissa.

Pääministeri Prayuth Chan-o-cha piti tekstitetyn televisiopuheen viime perjantaina.

Pääministeri Prayuth Chan-o-cha piti tekstitetyn televisiopuheen viime perjantaina.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: