”Eikö nyt mitenkään voisi edes jollain lailla huomioida näissä valinnoissa sitä, että onko ikinä mainostanut meidän lehdissä tai verkkosivuilla”, anelimme uuden sesongin alkamista odotellessa. Raati oli kuitenkin lahjomaton. ”Ei käy, sillä muuten tämän palkinnon uskottavuus kärsii”, kuului tylyn hylkäyksen perustelu.

Vakavasti puhuen irkkupubi O’Garas on kyllä palkintonsa ansainnut, sillä pattayalaisissa irkkupubeissa on yleensä kolme yhtenevää piirrettä:

1. Niistä on tehty sen verran ylihienoja, etteivät ne oikein tahdo sopeutua ympäristöönsä.
2. Niiden hintataso on kuin suoraan Brittein saarilta: kontrasti muuhun täkäläiseen hintatasoon on melkoinen.
3. Ne ovat liian steriilejä. Ei aito irlantilainen pubi sellainen ole, vaan kodikas paikka, jossa ihmiset tuntevat toisensa ja tervehtivät toisiaan.

Kaikki nämä sudenkuopat O’Garas on onnellisesti onnistunut välttämään. Ympäristöönsä se sopeutuu aivan erinomaisesti siksi, että sijaitsee aivan neljän tähden Tara Court -hotellin yhteydessä Pratamnak Roadin varrella. Hinnat ovat muihin irkkupubeihin verrattuna erittäin kohtuulliset; pubilounaan saa 150 bahtin hintaluokassa ja loppulasku onkin sitten ihan itse valituista ruokajuomista kiinni. Iso tuoppi Guinnesia maksaa 240 bahtia.

Mutta ennen kaikkea testiryhmämme kehui paikan tunnelmaa. Tai kuten yksi ryhmän jäsenistä asian kiteytti:

– Menin shortseissa ja pikeepaidassa yksin sinne katsomaan, miten outo naama otetaan vastaan ja jotenkin jo ovella tuli tunne, että minähän kuulun juuri tänne. Hymyilevä henkilökunta toivotti tervetulleeksi ja kysyi haluanko ruokalistan ja baaritiskille istuutuessa vieressä istuvat toivottivat hyvät iltapäivät kukin tyylillään. Lehtitelineestä vielä lauantain lehti ja minähän oli kuin kantakuppilassani Tampereella.

Sekä Tara Courtin että O'Garasin puolella arvostetaan suuresti eri organisaatioiden myöntämiä tunnustuksia. Se kertoo koko porukalle siitä, että on tehty oikeita asioita hyvin.

Sekä Tara Courtin että O’Garasin puolella arvostetaan suuresti eri organisaatioiden myöntämiä tunnustuksia. Se kertoo koko porukalle siitä, että on tehty oikeita asioita hyvin.

Julian Appleton: ”Salaisuus on henkilökunnassa”

Sekä hotellia että sen yhteydessä toimivaa irlantilaista pubia johtava general manager Julian Appleton kertoo, ettei ikinä lakkaa panostamasta tarpeeksi henkilökunnan koulutukseen ja motivointiin.

– Sinä päivänä kun minä lakkaan välittämästä, alkavat muutkin lakata välittämästä ja sitä päivää ei ainakaan minun aikanani tulla näkemään, hän sanoo.

Paikan henkilökunta tekee töitä kahdessa vuorossa päivittäin. Vuorotiimejä on kuitenkin kolme, sillä vapaapäivätkin täytyy huomioida.

– Yksi tiimi muodostuu keittiöhenkilökunnasta, tarjoilijoista, kassanhoitajasta ja vuoropäälliköstä, hän kertoo. Kuvaan kuuluu oleellisesti se, että tiimit kilpailevat keskenään siitä, kenen vuoro viikottain on ollut se kaikkein paras.

Lisää tarinaa syksyn ensimmäisestä voittajajoukkueesta lokakuun Pattayan Suomalaisessa.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: