Siitä on aika tarkkaan tasan vuosi, kun kävimme Niels Colovin kanssa Suomen suurlähetystössä puhumassa, että “vilimivestivualit pittäis suaha”. Alunperin niiden piti tulla Pattayalle, mutta lopulta ne kuitenkin päätyivät Bangkokiin.

Suurlähettiläs Satu Suikkari-Klevenille suuri kiitos siitä, että ne festivaalit yleensä saatiin, sillä sieltä suurlähettilään virkahuoneesta homma lähti liikkeelle. Meidän kolmen lisäksi siinä ensimmäisessä palaverissa olivat mukana Pilvi Auvinen ja Katarina Tapio suurlähetystöstä sekä kauppakamarin Karri Kivelä.

Festivaali järjestetään Quartier Cine/Art -teatteritalon 4. kerroksessa yhteispohjoismaisin voimin osana Suomi 100 vuotta -juhlatapahtumia. Tarjolla on kahdeksan elokuvaa neljästä pohjoismaasta: Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Elokuviin pääsee ilmaiseksi ja joka rainassa on englanninkielinen tekstitys. Festivaalijärjestäjät odottavat täysiä saleja, joten lippuja saa saapumisjärjestyksessä niin kauan, kunnes viimeinenkin tuoli on varattu. Lippuja kuhunkin näytökseen aletaan jakaa puoli tuntia ennen näytöksen alkamista.

Tale of a Forest (1)

Festivaalijärjestäjät

Nordic Film Festival 2017 on Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan suurlähetystöjen yhteinen hanke, jonka tarkoitus on paitsi esitellä pohjoismaalaista elämäntyyliä thaimaalaisille, niin myös entisestään lujittaa maidemme välistä hyvää yhteistyötä Thaimaassa. Järjestäjät haluavat osaltaan kiittää hankkeen sponsoreita saamastaan tuesta.

Operation Arctic - poster2

Filmien esitysajat ja -päivät ovat seuraavat

Torstai 28.9:
18.00 Metsän tarina, suomalainen dokumenttielokuva pituudeltaan 75 minuuttia.
19.30 Key House Mirror, tanskalaista draamaa puolentoista tunnin verran.

Perjantai 29.9:
18.00 Operation Arctic, koko perheen seikkailuelokuva Norjasta, 87 minuuttia.
20.00 Eternal Summer, ruotsalainen pitkä (107 min) romanttinen draama.

Lauantai 30.9:
15.00 A Second Chance, 105 minuuttia pitkä tanskalainen draama.
18.00 Tale of a Lake, toinen suomalainen luontodokumentti, 76 minuuttia.

Sunnuntai 1.10:
15.00 A Holy Mess, ruotsalainen pitkä (108 min) komedia.
18.00 Victoria, norjalainen draama päättää festivaalin.

A Second Chance - poster

Tapahtuman sponsoreita ovat Aibel (Thailand) Ltd, ECCO, Jotun Thailand Co.,Ltd, Volvo Car (Thailand) Ltd, Royal Copenhaggen (Thailand) Ltd, AAVA Resort & Spa sekä DIAKRIT International Ltd.

Hankkiutukaa paikalle ajoissa, sillä thaimaalaiset ovat tutkitusti oikeita elokuvien suurkuluttajia.

Share →
%d bloggers like this: