Bangkokin jatkuvia ruuhkia entisestään pahentavat jalkakäytävillä ajavat motoristit sekä minne tahansa myyntikojunsa parkkeeraavat katukauppiaat ovat jatkossa Suuren Yleisön Valvovan Silmän alla. Palkkiota vastaan – tietysti.

Bangkok Metropolitan Administration on 15.8.2017 alkaen ryhtynyt maksamaan silminnäkijäpalkkioita henkilöille, jotka raportoivat heille jalkakäytävillä ajelevista moottoripyöristä tai muista jalankulkuliikennettä haittaavista tai jopa vaarantavista kulkemisen esteistä. Nämä ilmiantopalkkiot kustannetaan ilmiannetuille annettavista sakoista, jotka täkäläiseen tyyliin on maksettava paikan päällä ja sakotushetkellä. Täällä mitään pankkisiirtoja jaella…

Ilmiantopalkkio on ThaiPBS -sivuston mukaan tasan puolet rikkomuksesta annetun sakon määrästä.

Kaupungin viranhaltijoiden mukaan katujen ja jokien roskaaminen, mainosjulisteiden kiinnittäminen esimerkiksi sähkötolppiin tai – ja nyt tarkkana, sillä tämä on taas yksi askel siinä katukioskijutussa, josta jo pari kertaa aiemminkin olemme kirjoittaneet – ruokien myyminen jalkakäytävälle pystytetystä kojusta rikkoo kaupungin siisteyttä ja yleistä järjestystä koskevia sääntöjä niin pahasti, että siitä annetaan sakkoa, jonka suuruus vaihtelee 100 – 10.000 bahtin välillä.

Ilmianto-ohjeet ovat seuraavat: Soita kaupungintalon hätänumeroon 1555 tai 02-4656644 tai sähköpostitse citylaw_bma@hotmail.com ja liitä mailiin joko valokuva tai video näkemästäsi. Puhelimitse tehdyissä ilmoituksissa riittää, kun. kerrot todisteita löytyvän. Lisäksi on kerrottava missä ja koska kuvaamasi rike on tapahtunut. Moottoripyöristä pitäisi saada myös rekisterinumero talteen.

Bangkokin apulaiskuvernööri, poliisijohtaja Amnoy Nimmano vakuutti, että kaikkien ilmiantajien henkilöllisyys tullaan salaamaan mahdollisten kostotoimien ehkäisemiseksi.

Me tässä mennään vaan ja hengaillaan... (Kuva: ThaiPBS)

Me tässä mennään vaan ja hengaillaan… (Kuva: ThaiPBS)

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: