Tämä tarina tulee Pattayalta, mutta se olisi yhtä hyvin voinut tapahtua missä tahansa muuallakin.

Venäläinen asukas on Pattaya People -lehden mukaan häirinnyt naapureitaan jo pidemmän aikaa Paradise Park -nimisessä asunto-osakeyhtiössä Pattayan Jomtienilla.

Lopulta naapurit kyllästyivät miehen toilailuihin ja ilmoittivat poliisille miehestä, joka tuhosi talon asukkaiden yhteistä omaisuutta ja käyttäytyi uhkaavasti muita asukkaita kohtaan. Paikalle tullut poliisi löysikin venäläisen Siegrist Ernstin, 55, sekavassa tilassa talon turvamiesten yrittäessä samaan aikaan pitää häntä rauhallisena.

Talon huollosta vastaavat henkilöt kertoivat poliisille miehen mm. omilla käsittämättömillä tempauksillaan aiheuttaneen vedenpaisumuksen neljässä talon kerroksessa ja katkoneen sähköjohtoja ja tv -kaapeleita sekä ruiskuttaneen liimaa ihmisten asuntojen ovien lukkoihin tehden ne toimintakelvottomiksi.

Ensimmäisen ilmoituksen tultua poliisille he veivät miehen kuulusteltavaksi, mutta laskivat sen jälkeen taas vapaaksi viime elokuussa. Mies jatkoi tämän jälkeen elämää entiseen malliin ja kun poliisi toisen kerran kutsuttiin paikalle, löysivät he tämän turvamiesten pidättämänä lukitusta huoneesta.

Tällä kertaa taloyhtiön edustajilla oli kertomustensa tueksi esittää turvakameroiden kuvaa miehen edesottamuksista ja nyt hän joutuu syytteeseen tekemisistään.

Venäläismies vastusti pidätystä käymällä maahan makaamaan. Kuva: Pattaya People.

Venäläismies vastusti pidätystä käymällä maahan makaamaan. Kuva: Pattaya People.

Ei yksin Paradise Parkissa

Muualtakin Pattayalla kuuluu tapauksia, joissa venäläismies on myynyt asuttamansa kerrostalon ulko-oven avainkopioita hintaan 500 bahtia/kpl joiden avainten avulla ulkopuoliset ovat päässeet taloyhtiön vain asukkaiden käyttöön varatulle uima-altaalle. Toinen tarina kertoo venäläisten lemmikkivapaaseen kerrostaloon tuomista koirista ja kissoista. Kolmatta saamme itsekin todistaa jatkuvasti, kun venäläiset eivät näytä pätkääkään välittävän kylteistä, joissa sanotaan taloyhtiön pysäköintialueen kuuluvan ainoastaan talon asukkaille.

Näitä episodeja olisi kerrottavaksi asti vaikka kuinka monta ja missä vain venäläisiä asustelee. Thaimaansuomalainen haluaa kuitenkin muistuttaa, että asunto-osakeyhtiössä asuminen on venäläisille edelleen hyvin vieras asumisen muoto. Kolhoosiasuminen käy heiltä paljon luontevammin. Ehkä sitten seuraavassa sukupolvessa…

Share →
%d bloggers like this: