Maleenontin perhe on omistanut erittäin hyvin menestyneen televisiokanava kolmosen aina sen perustamisesta saakka vuonna 1970. Näiden vuosien aikana kilpailutilanne on kuitenkin sen verran muuttunut, että nyt pitää muiden kanavien lisäksi kilpailla myös digi-TV:n ja internetin ohjelmasisältöjen kanssa mainostajien bahteista.

Näissä melskeissä Maleenotit ovat pikku hiljaa myyneet omistuksiaan taloon palkatuille ammattijohtajille ja omistavat “enää” 47 % kolmoskanavaa ylläpitävästä BEC World Plc -yhtiöstä. Mainittakoon nyt kuitenkin perheen edelleen olevan suurin yksittäinen omistaja kanavayhtiössä. Nyt heillä on vuoteen 2020 saakka aikaa miettiä kanavansa tulevaisuutta, sillä 50 vuodeksi aikoinaan allekirjoitettu televisiointisopimus tulee uusittavaksi silloin. Mietittävää varmasti riittää, etenkin sen jälkeen, kun Bangkok Post julkaisi tutkimustuloksen, jonka mukaan tänään vielä aikuistuva sukupolvi ei juurikaan välitä perinteisestä televisiotoiminnasta vaan päättää mieluummin You Tubessa tai muussa ohjelmalähteessä näkemänsä kolmen minuutin trailerin perusteella, mitä haluaa katsoa.

Thaimaalaisnuorison mielestä telkkari alkaa edustaa jo aika vanhanaikaista viihde-elektroniikkaa.

Thaimaalaisnuorison mielestä telkkari alkaa edustaa jo aika vanhanaikaista viihde-elektroniikkaa.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Prachum Maleenont sanookin, että jo tämän vuoden loppuun mennessä on luvassa uudistuksia yhtiön omistamilla kolmella digikanavalla. Näitä ovat kanavat 13, 28 ja 33. Kanavasta 13 on tarkoitus tehdä kanava, jonka selkeä kohderyhmä ovat perheet, kun taas kanava 33 keskittyy niin ohjelmatarjonnassaan kuin mainosmyynnissäänkin yhteiskunnan hyväosaisiin. Kanava 28:n tehtäväksi jää sitten hoitaa loput.

Vielä tänä päivänä BEC Worldin tuloista 80 % tulee perinteisestä televisiomainonnasta, mutta ohjelmayhtiön johdon visioissa on jatkossa mm. erilaisten online -pohjaisten vuorovaikutusmahdollisuuksien lisääminen ohjelmien tekijöiden ja katsojien välille. Yhtiö väittää omaavansa viikottain noin 200 miljoonaa You Tube -katsojaa.

Vielä toistaiseksi on vähän epäselvää, millä tavalla digi-tv:n kautta tuon katsojamäärän voisi tehokkaimmin muuttaa rahaksi ja entistä yksilöidympi alueellinen mainonta on noussut yhdeksi vahvimmista vaihtoehdoista. Toisaalta on puhuttu myös suuritöisemmästä vaihtoehdosta, joka perustuu katsojien kulutuskäyttäytymiseen. Sitä varten tosin tarvitaan niin tutkittua tietoa, että kanavajohtajat pelkäävät ajan loppuvan kesken. Myös sosiaalisen median tarjoamia mahdollisuuksia on alettu tosissaan tutkia nyt, kun pelkkä mukana roikkuminen ei kohta enää riitä. Mainittakoon niistä esimerkkinä mahdollisuus suositella ohjelmia katsojille näiden aiempien katsomiskertojen perusteella. Tätähän joku You Tube on tehnyt jo pitkään.

Perinteiseltä kolmoskanavalta vakuutetaan heidän suosituimpien ohjelmiensa pysyvän ohjelmistossa niin kauan kuin niille katsojia riittää.

Kolmoskanava aloittaa nyt Thaimaassa putken, jota uudemmat kanavat tulevat lähivuosina seuraamaan.

Universal on esimerkki televisiokanavasta, jonka mainosmyynti ei ikinä oikein lähtenyt vetämään ja joka nyttemmin on kadonnut ainakin Sophon Cablen tarjonnasta.

Universal on esimerkki televisiokanavasta, jonka mainosmyynti ei ikinä oikein lähtenyt vetämään ja joka nyttemmin on kadonnut ainakin Sophon Cablen tarjonnasta.

Share →
%d bloggers like this: