Nyt alkaa olla selvää, että Thaimaa varautuu torjumaan jotain ulkoista uhkaa. Eteläisten raja-asemien sulkemisen lisäksi näyttävät kaikki merkittävimmät turistikohteet olevan tarkassa syynissä.

Thaimaan turismista vastaava ministeri Kobkarn Wattanavrangkul kävi Pattayalla tarkastamassa poliisin ja pelastuspalvelun hätävalmiuden. Yhdessä Pattayan kaupungin johdon, Pattayan matkailutoimiston apulaisjohtajan sekä turistipoliisin päällikön kanssa kaupungin hätätilavalmiutta puntaroinut seurue kävi ensin katsomassa Pattayan rantaa suurin piirtein Pattaya Klangin kohdalla ja havaitsi yleensä tyhjänä kököttävän hengenpelastusaseman olevan yllättäen toiminnassa. Aamupäiväinen kävely pitkin rantaa osoitti paitsi turistipoliisin erittäin kiireiseksi organisaatioksi, niin myös alueen muutkin hengenpelastusasemat toimiviksi.

Rantakävely päättyi Bali Hain laitureille, jossa suuri joukko vapaaehtoistyöntekijöitä ja ensiapupäivystäjiä avusti Koh Larnin saarelle matkustavia turisteja ja paikallisia.

Helpotus oli lähes käsin kosketeltavissa ministerin ilmoittaessa Pattayan pelastustoimen tason ja valmiuden tehneen häneen suuren vaikutuksen ja että hän raportissaan tulee nostamaan esiin erityisesti sen, kuinka vapaaehtoistyöntekijät auttoivat liikuntarajoitteisia turisteja niin rannan kuin satamankin alueella. Sitten olikin jo aika hypätä ministeriautoon ja palata Bangkokiin sitä raporttia laatimaan.

Kuka vielä muka väittää etteivät Potemkinin kulissit toimi? Elämänmeno Pattayalla saa jatkua entiseen malliin.

Mm. matkailusta vastaava ministeri Wattanavrangkul (keskimmäisenä) kävi tarkastamassa pattayan pelastus- ja järjestystoimen valmiustason.

Mm. matkailusta vastaava ministeri Wattanavrangkul (keskimmäisenä) kävi tarkastamassa pattayan pelastus- ja järjestystoimen valmiustason.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: