MaijaGizmo toimitusjohtaja khun Panisa Khumchana Keronen täyttää tänään torstaina 9.3. tasan 50 vuotta. Koko MaijaGizmon porukka onnittelee “Big Mamaa” merkkipäivän johdosta.

Sakon Nakhonin Nawan kylässä 9.3.1967 syntynyt Luck kävi koulunsa alkuun kotikylillään ja luki sittemmin itsensä kirjanpitäjäksi Sakon Nakhonissa. Koulun penkiltä vasta valmistuneen kirjanpitäjän tie vei panimojätti Singhan palvelukseen, josta hän huikean urakehityksensä päätteeksi jäi pois panimon kaikkien aikojen nuorimpana aluemyyntipäällikkönä perustaakseen oman elintarvikeliikkeen kotikylilleen. Liikkeen, joka on toiminut näihin päiviin saakka ja joka lopetettiin täysin kannattavana vain siksi, että liikettä pääasiallisesti hoitanut Luckin äiti mursi lonkkaluunsa kaatuessaan liikkeen kynnyksellä avatessaan puotia uuteen päivään alkukesästä vuonna 2015.

Jo paljon ennen sitä oli Luck itse muuttanut Pattayalle siskonsa Petin kutsumana ottaakseen vastaan silloisen hotelli Menuetin ja ravintola Sisäpiiriin kirjanpitäjän tehtävät. Siellä hän tapasi Sisäpiirin kantajengiin siihen aikaan kuuluneen nykyisen aviomiehensä, joka oli juuri kääntänyt suomeksi kirjan nimeltä “Rahasta lähimmäistäsi”. Pitkäaikainen tuttavuus ja siitä alkanut seurustelu johtivat avioliittoon tammikuussa 2016.

Vastavihityt hääkuvassa helmikuun alussa 2016.

Vastavihityt hääkuvassa helmikuun alussa 2016.

Menuetin lopetettua toimintansa keväällä 2016 halusi paikan silloinen omistaja Luckin aloittavan työskentelyn perusteilla olleissa KC’s Hideawayssa, The Club House -ravintolassa sekä tilaus- ja karaokeravintola Roxiessa, joiden kaikkien managerina Luck toimi kunnes sai ensin allergista nuhaa ja siitä johtuvaa limakalvojen ärsyyntymistä, joka aiheutti jatkuvaa köhimistä ja lääkärin suosituksesta työpaikan vaihdon. Jo aiemmin, joskus loppuvuodesta 2013 oli Luck jo ottanut hoitaakseen ensin MaijaGizmon kirjanpidon ja sittemmin myös koko hallinnon ja lisäksi vielä Siam Oriental Golf Resortin kirjanpidon syksyllä 2015. Sekä Casey Mooreen ravintolabisneksiä että golf resortin kirjanpitoa MaijaGizmon toimitusjohtajuuden ohella hoitanut Luck luopui vuoden 2016 lopussa muista hommistaan siirtyäkseen MaijaGizmon päätoimiseksi toimitusjohtajaksi.

Toimitusjohtajuutensa aikana Luck on karsinut turhia rönsyjä MaijaGizmon toiminnoista, mm. myynyt lehtijakelubisneksen, luopunut kirjakaupasta jne.

– Näiden leikkausten jälkeen alkaa olla kurssin muutoksen ja sen myötä erilaisten satsauksien aika, Luck itse kertoo.

Rouva toimitusjohtaja kotiseudullaan Sakon Nakhonissa kesällä 2015.

Rouva toimitusjohtaja kotiseudullaan Sakon Nakhonissa kesällä 2015.

Harrastuksikseen Luck mainitsee kotona puuhastelun, ruoanlaiton sekä matkailun.

– Olin aiemmin matkaillut etupäässä Thaimaassa ja muissa ASEAn -maissa, mutta viime kesänä käytiin sitten eräänlaisellä häämatkalla Suomessa ja Eestissä. Hieno kokemus, joka toi mukanaan vielä yhden harrastuksen: marjanpoiminnan, Luck päättää.

Syntymäpäivää vietetään kaksin aviomiehen kanssa perinteisin menoin.

– Aamulla lähdetään Savang Boriboon -säätiölle viemään vähäosaisille rahaa ja vaatteita ja sen jälkeen Buddha Hillin temppelille, jossa osallistun rukoushetkeen ja teen sinnekin vuosittaisen lahjoitukseni. Lisäksi tapoihin on kuulunut ostaa temppelialueella myynnissä olevia arpoja. Päivän päätteeksi mennään sitten johonkin hyvään ravintolaan syömään ja siellä saan sitten aina nähdä, millaisen lahjan olen saamassa.

Luck ehti Suomessa muun tekemisen ohella myös katselemaan sulutusta Vääksyn kanavalla, tutkimaan vanhassa Vesijärven ja Päijänteen välisessä joessa uiskentelevia kaloja ja ehtipä tuo vielä Kanavaniemen muistomerkillekin.

Luck ehti Suomessa muun tekemisen ohella myös katselemaan sulutusta Vääksyn kanavalla, tutkimaan vanhassa Vesijärven ja Päijänteen välisessä joessa uiskentelevia kaloja ja ehtipä tuo vielä Kanavaniemen muistomerkillekin.

Share →
%d bloggers like this: