Thaimaan hallitus on päättänyt alkaa avustaa köyhiä ihan käteisen rahan muodossa.

Thaimaan hallitus on asiasta isommin ääntä pitämättä päättänyt alkaa maksaa 300 bahtin suuruista avustusta kuukausittain ihmisille, jotka ansaitsevat alle 30.000 bahtia vuodessa. Henkilöt, jotka ansaitsevat 30.000 bahtia, mutta alle 100.000 bahtia vuodessa saavat avustusta 200 bahtia kuukaudessa. Kuukausittaisen tuen lisäksi nämä ihmiset saavat oikeuden käyttää ilmaiseksi tiettyjä julkisia kulkuneuvoja aina 2.000 bahtiin saakka kuukausittain.

Päivitys: Maaseudulla asuva lukijamme otti yhteyttä ja kertoi kuukausiavustusten tulevan ostokorttien muodossa. Korteilla voi ostaa elintarvikkeita, mutta ei alkoholia.

Tarpeeseen menee, sillä Thaimaan virallisen köyhyysrajan alapuolella on juuri tuo alle 30.000 bahtia vuodessa tienaava kansanosa ja heitä lasketaan Thaimaassa olevan 5,3 miljoonaa. Alle 100.000 bahtia vuodessa ansaitsevia on kaikkiaan 11,7 miljoonaa.

Ja kun kannettu vesi ei tunnetusti kaivossa pysy, niin hallituksen toimet köyhyyden poistamiseksi eivät suinkaan jää tähän. Avustushakemuksen voi täyttää netissä tai paikallisen KELAn eli Phakhansankhomin toimipisteissä kautta maan ja köyhäinavustuksen saajista on olemassa lista, jota käytetään mm. siten, että ne yritykset, jotka ottavat palvelukseensa ja opettavat ammattiin tuolla listalla olevia ihmisiä, saavat siitä hyvästä verohelpotuksia.

Thaimaan hallitus uskoo näillä keinon saavansa työllistetyksi peräti 2,4 miljoonaa köyhää ihmistä.

Tässä sitä olisi Suomellekin aktiivimallia.

Esimerkiksi näitä hommia Thaimaassa riittää. Ei vaadi kummoista koulutusta.

Esimerkiksi näitä hommia Thaimaassa riittää. Ei vaadi kummoista koulutusta.

Share →
%d bloggers like this: