Koh Changilla halutaan kahta asiaa saarelaisten elämää helpottamaan: Ympäri koko saaren ulottuvaa tieyhteyttä ja autoilla ajettavaa siltaa mannermaalle Phuketin malliin.

Helmikuun viidentenä päivänä paikallinen matkailuväki sekä paikallishallinnon edustajat tapasivat pääministeri Chan-o-chan sekä matkailuministeri Weerasak Kowsuratin esitelläkseen hankkeita heille.

Työlounaaksi muokatun tapaamisen aikana matkailuministeri lupasikin ottaa molemmat hankkeet lähempään tarkasteluun, mutta ei mitenkään suoranaisesti luvannut muuta, kuin että tutkitaan. Ministeri muistutti, ettei Phuketin saarelle ole koitunut mantereelle johtavasta sillasta pelkästään positiivisia seurauksia: säännöllisin väliajoin salakuljettajilta löydetään esimerkiksi huumeita ja rakentaminenkin on jo paikka paikoin lähtenyt lapasesta. Weerasak sanoi vielä, että Koh Changin tulevaisuuden kannalta saattaisi olla jopa parempi vaihtoehto pitää massaturismi poissa Koh Changilta ja sen lähisaarilta. Hänen mielestään pari miljoonaa turistia vuosittain on hyvä saavutus, kun ottaa huomioon kuinka vähän se on vaikuttanut saaren luontoon ja ympäristöön, kirjoittaa Thai PBS.

Tiehankkeesta paikallisviranomaiset totesivat, että saaren ympäri johtava tie aivan varmasti säästäisi paljon aikaa vähentyneiden liikenneruuhkien muodossa, kun ihmisten ei enää tarvitsisi alle 10 kilometrin etäisyyden tähden ajaa ympäri koko hevosenkenkää (yli 60 km) ja samaa matkaa takaisin. Erityisesti lomasesongin aikana liikenne jopa neljän tunnin lauttajonoineen on toisinaan sangen kaoottisessa tilassa. Samassa yhteydesssä puhe kääntyi jälleen siltaan ja saaren evakuointimahdollisuuksiin ja -tarpeisiin mahdollisen luonnonkatastrofin koittaessa. Ei tästä montaa vuotta ole, kun Vietnamin puolelta tullut monsuunimyrsky ohitti Koh Changin erittäin läheltä.

Tässä kuvassa nykyiset laivareitit Koh Changin ja mannermaan välillä. Näiden jatkoksi halutaan nyt silta.

Tässä kuvassa nykyiset laivareitit Koh Changin ja mannermaan välillä. Näiden jatkoksi halutaan nyt silta.

Sillasta ei vielä ole tehty varsinaista kustannusarviota, mutta saaren ympäri ulottuva tieyhteys saataisiin toimimaan 2,5 miljardilla bahtilla (n. 65 meur), sillä isäntien mukaan siitä ei montaakaan kilometriä matkan puolesta puutu. Tiepohjan tekeminen on hankkeen suurin yksittäinen kuluerä.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: