Thaimaansuomalainen sai mieluista joulupostia Petchabunista.

Petchabunissa asuvat Jo ja Dan Rubinstein alkoivat jo jokunen vuosi sitten ideoida köyhän maaseudun lapsia varten tarkoitettua From Zero to Hero -nimistä projektia, jonka perimmäisenä tavoitteena on taata köyhille maaseudun lapsille samat koulutusmahdollisuudet ja kehittymisedellytykset kuin rikkailla kaupunkilaislapsillakin on.

Isojen asioiden toteuttaminen ottaa aina oman aikansa ja kun Dan ja Jo alusta alkaen tiesivät, etteivät he nyt ihan kahteen pekkaan tätä hommaa pysty hoitamaan, niin otettiin valtio avuksi. Suomen ja Thaimaan. Yksityiskohtaisemmin itse projektiin pääset tutustumaan Thaimaansuomalaisen sivuilla aiemmin julkaistusta jutusta, jonka löydät helpoiten tästä linkistä.

Kuvaavaa maaseudun köyhille oloille on se, että kun projektin kick off -tilaisuus järjestettiin Petchabunin liepeillä sijaitsevassa pikkukylässä, jossa Dan ja Jo asuvat, tuli paikalle sadoittain ihmisiä koska sana ilmaiseksi tarjottavasta ruo’asta oli levinnyt kyläläisten keskuudessa.

Avajaistilaisuutta seuraavana päivänä meitä kerääntyi kymmenkunta ihmistä paikalliselle kyläkoululle vähän sellaisessa ”katsotaan nyt, mitä tuleman pitää” -hengessä seuraamaan projektin käytännön toteutuksen ensi askelia.

Nyt tullut joulukortti osoittaa, että siellä on alkanut tapahtua.

Upeaa, Dan ja Jo!

Porukka näkyy vähän kasvaneen sitten viime näkemän. Dan ja Jo edessä keskellä.

Porukka näkyy vähän kasvaneen sitten viime näkemän. Dan ja Jo edessä keskellä.

Share →
%d bloggers like this: