Torstaina 15.10. saimme puhelun, jonka aikana Tarjaksi esittäytynyt nainen kertoi boikotin tavoitteista ja keinoista sen toteuttamiseksi.

– Finnair on jossain yhteydessä perustellut hinnoitteluaan sillä argumentilla, että markkinatilanne määrää myyntihinnat. Niinpä meillä nyt on tavoitteena luoda ainakin Helsinki – Bangkok -reitille aivan uudenlainen markkinatilanne, Tarja kertoo.

– Tämä on helppo toteuttaa nyt, kun ukrainalaiset avasivat todella toimivan lentoyhteyden Helsingistä Kiovan kautta Bangkokiin. Transit -aikaa Kiovassa on vain tunti ja edestakaisesta lipustani maksoin alle 450 euroa. Hyvät koneet ja erinomainen palvelu. Samalla tulin omalta osaltani vähän sympatiseeranneeksi päähän potkittuja ukrainalaisia.

”Älä lennä Finnairilla”

 Puhelumme aikana Tarja tulee kysyneeksi mitä sellainen ”Älä lennä Finnairilla” mainos mahtaisi lehdissämme ja näillä verkkosivuilla maksaa, mutta vaikka linjoilla olikin maksava asiakas, niin jouduin toteamaan ettei moinen mainos edusta kustannusyhtiömme julkaisupolitiikkaa millään tavalla.

– Mutta mikäli se ukrainalainen lentoyhtiö haluaa mainostaa meillä, niin semmoinen kyllä passaa vallan mainiosti, totean toiveikkaana.

Kuviin ei Tarja suostu, koska se on kuulemma ”porukan” päätös. Porukalla hän tarkoittaa boikotin aktiivisia puuhamiehiä ja -naisia, joita hänen mukaansa on ainakin Bangkokissa, Hua Hinissä ja Pattayalla. Phuketin tilanteesta hän ei osaa sanoa mitään.

Kysyn Tarjalta, että ellei hän suostu kuvattavaksi, niin mistä me voimme tietää mitä porukkaa hän edustaa ja millä pohjalla koko boikottihanke yleensäkin on? Hetken mietittyään Tarja antaa kolme puhelinnumeroa, joista keskimmäiseen soitan välittömästi puhelumme päätyttyä. Varattu. Otan viimeisen annetuista numeroista ja siihen vastaa Janne.

Suvarnabhumin lentokenttätungosta. (Arkistokuva)

Suvarnabhumin lentokenttätungosta ns. keltapaitamiehityksen aikaan. (Arkistokuva)

Janne vahvistaa Tarjan antamat tiedot

– Tämä hommahan on vasta alkutekijöissä, mutta siitä huolimatta meitä (boikottiin osallistujia) on jo nyt noin 100, jotka eivät lennä Finnairilla. Määrä kasvaa koko ajan, mutta sitä ei Tarja tainnut sinulle mainita, että tällä boikotilla on toinenkin tavoite: Me haluamme Finnairia apunamme käyttäen näyttää Sipilän hallitukselle, että jos ne osaavat leikata, niin kyllä se meiltäkin onnistuu.

Jannen äänestä kuulee, että ainakin tämä mies on boikottinsa kanssa ilmeisen tosissaan. Muistutan häntä Finnairin olevan ainoa vaihtoehto, mikäli haluat suoran lennon Helsingin ja Bangkokin välillä.

– Pitää täysin paikkansa, Janne vastaa, ja mikäli haluat istua 10 tuntia putkeen Finnairin palvelun ja maksullisten juomien ääressä, niin silloin kannattaa ottaa mukaan pelkät käsimatkatavarat, ostaa lippu vaikka Tallinnaan tai Manchesteriin ja jäädä Helsingissä pois koneesta, hän ohjeistaa.

Janne kertoo myös nähneensä täkäläisissä lehdissä matkatoimistojen ilmoituksia, joissa mainostetaan Finnairin edestakaisia lentoja Bangkokista Helsingin kautta Manchesteriin alkaen 13.500 bahtia. Se on noin kolmannes siitä, mitä suomalainen maksaa pelkästä edestakaisesta lennosta Helsinkiin. Eikö markkinatilanne määrääkään Bangkokista lähtevien lentolippujen hintaa? Ja saako noin edes tehdä?

– Se on yhtä laillista kuin ostaa vaikka junalippu Helsingistä Lahden kautta Kouvolaan ja jäädä junasta pois jo Lahdessa, Janne toteaa lakonisesti.

Juttutuokiomme päätteeksi pyydän Jannea soittamaan sitten, kun boikottiin on liittynyt yli 1.000 ihmistä.

– Ensi kuun aikana, Janne lupaa.

Alkaako tästä Finnairin auringonlasku?

Alkaako tästä Finnairin auringonlasku?

(Kirjoittaja on Finnair Plus -kortin haltija ja erittäin tyytyväinen ainakin business -luokan palveluihin milloin sille puolelle sattuu pääsemään)

Share →
%d bloggers like this: