Kuka muistaa elokuvan, jossa Tom Hanks näytteli New Yorkin J.F. Kennedyn lentoasemalle jämähtänyttä miestä? Nyt lähestulkoon sama on nähtävissä livenä Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Kyseessä on lentokentän oma tempaus, jonka tarkoituksena on muistuttaa ihmisiä siitä, että Helsinki-Vantaa on juuri valittu maailman parhaaksi lentokentäksi. Niinpä kentän henkilökunta rakensi tunnetulle japanilaiselle näyttelijä Ryan Zhulle oman “kodin” lentokenttäterminaaliin. Miehen on tarkoitus asua siellä 30 päivän ajan.

Tempauksen toinen tarkoitus on lentokentän erinomaisuuden korostamisen lisäksi tuoda esiin sitä tosiseikkaa, että nopein tie Euroopasta Aasiaan käy Helsingin kautta. Tämän takaa Finnairin oikeus lentää Siperian ilmatilassa. Asia on huomattu myös maailmalla, sillä Finnair raportoi juuri äskettäin kaikkien aikojen parhaasta neljännesvuosituloksestaan. Kannattavuus on kohentunut nimenomaan Aasian reiteillä.

Alku lentokentän asukille näyttää aika lupaavalta, sillä kokeilua on nyt jatkunut kaksi viikkoa ja elämä lentokentällä alkaa vakiintua omiin uomiinsa. Tavallisen arjen lisäksi Zhu saa päivittäin erilaisia tehtäviä, joiden tarkoituksena on perehdyttää niin hänet kuin katsojatkin suomalaiseen arkeen ja elämänmenoon. Zhun on mm. syötävä kaikki ruoka, mitä eteen kannetaan. Oli se sitten mämmiä tai viiliä. Eukonkantoakin on koehenkilö jo ehtinyt harjoitella.

Mikäli et ole tilaisuudessa käydä paikan päällä katsomassa japanilaismiehen elämää Helsinki-Vantaan lentoasemalla, niin sitä voi seurata myös netin kautta täältä.

Oma koti kullan kallis.

Oma koti kullan kallis.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: