Kello 4.30 syyskuun kuudennen päivän aamuna Pattayan poliisi päätti saamansa vihjeen perusteella tehdä ratsian Pattayan 3. kadulla sijaitsevaan Apple Pubiin.

Vihjeen mukaan paikalla oli mainetta paitsi sen suhteen, että siellä myytiin alkoholia alaikäisille, niin myös siksi, että niiden aukioloajat olivat kaikkea muuta kuin kaupungin järjestyssääntöjen mukaiset. Sitä kuvaa jo tuo ratsian ajankohtakin.

Poliisin ennakkosuunnitelman mukaisen ratsian toteutushetkellä paikasta löytyi vielä aamuvarhaisella 150 asiakasta, enimmäkseen thaimaalaisia. Kaikki näyttivät nauttivan bileistä ns. täysin siemauksin aina siihen saakka kunnes poliisit ilmestyivät pilaamaan hyvin käyntiin lähteneet juhlat. Valotkin vielä sytyttivät, mokomat. Pakoa yrittäneet saivat huomata poliisin blokanneen kaikki ulosmenotiet, mutta siitä huolimatta pari yritteliästä nuorta miestä pääsi pakenemaan ilmeisesti vessojen ikkunoista.

Henkilöllisyystodistusten tarkastus paljasti paikalla juhlineen 18 alaikäistä ja lisäksi vielä seitsemän sellaista, joilla ei ollut henkilöllisyystodistusta mukanaan, vaikka se Thaimaan lakien mukaan on pakollista kaikille 16 vuotta täyttäneille kansallisuuteen katsomatta. Virtsanäytteistä 30 “näytti punaista” paljastaen sen, että jotain muutakin kuin alkoholia oli tullut illan aikana tai sitä ennen nautittua. Niinikään ratsiassa löytyi myytäväksi tarkoitettuja pieniä pussukoita, jotka sisälsivät ketamiinia, ekstaasia ja täällä erittäin suosittua ICE -nimistä metamfetamiinia.

Baari suljettiin toistaiseksi, poliisin mukaan ainakin siihen saakka kunnes paikan omistaja saapuu poliisiasemalle kuultavaksi. Hän ei ollut ratsian toteutumishetkellä enää paikalla. Lisäksi suuri joukko ihmisiä tulee saamaan syytteen eri lainkohtien nojalla. Thaimaansuomalaisen toimituksessa on pitkin kesää ihmetelty mikä se tuollainen paikka on, josta väki purkautuu ulos aamukahdeksalta täysin tämän maailman ulkopuolisessa kunnossa.

No, nythän tiedetään.

Tuutha siekii? (kuvituskuva)

Tuutha siekii? (kuvituskuva)

Share →
%d bloggers like this: