Thaimaan viranomaiset ovat löytäneet kaikkiaan 58 sosiaalisen median sivustoa, joilla kaupitellaan huumeita sekä yhden Twitter -tilin, jossa mainostetaan metamfetamiiniruiskeita.

Office of the Narcotics Control Boardin, ONCB, tutkijat sanoivat löytäneensä tilit heinä-syyskuun aikana etupäässä Facebookista.

– ONCB tulee selvittämään kaikkien tilijen haltijoiden tiedot ja saattamaan heidät oikeuden eteen, kertoi ONCB:n pääsihteeri Sirinya Sitdhichai Bangkok Postille lauantaina.

Erityisen huolissaan Sirinya oli Twitter -tilistä, jonka hashtagilla (thaimaalaisilla akkosilla kirjoitettuna #hai) pääsi useimman linkin kautta tutkimaan sivuja, joilla ihmisiä kannustetaan kokeilemaan ns. kristallimetamfetamiinin piikittämistä suoraan suoneen. Hän huomautti, että tutkijat tulkitsivat Twitter -tilin markkinoivan huumeita ja että tämä myös on Thaimaassa laitonta ja johtaa rikosseuraamuksiin.

Myyjille on tuomioita luvassa seuraavasti: Vankeutta aina kahteen vuoteen saakka ja/tai sakkoja 20.000 – 200.000 bahtia/kerta. Jatkuvasti lakia rikkoneille on luvassa edellämainitun lisäksi joko 5.000 bahtia päiväsakkoa jokaiselta nettimyyntipäivältä tai vaihtoehtoisesti kaksinkertaisesti heidän markkinointikulujensa verran.

facebook

Myös ostajia tullaan rankaisemaan

Myyjien tuomiot riippuvat luonnollisesti paitsi tehdyn rikoksen laajuudesta, niin myös heidän yhteistyökykyisyydestään viranomaisten kanssa sen jälkeen, kun heidät on pidätetty. Tällä tavoin ONCB:n tutkijat uskovatkin pääsevänsä myös ostajien jäljille, joita tullaan syyttämään ainakin hallussapidosta.

Sirinya varoitti yleisöä ruiskuttamasta “Kristallia” suoraan suoneen, sillä sitä kautta se ajautuu elimistöön paljon nopeammin ja voimakkaammin kuin tablettina. Tämä pitää sisällään paljon suurempia, jopa kuolemaan johtavia riskejä käyttäjille.

Pääsihteeri korosti myös vanhempien vastuuta seurata nuorisonsa internet -käyttöä ja etenkin sosiaalisessa mediassa puuhastelua.

twitter

Share →
%d bloggers like this: