HIVPointin suomalainen tukihenkilö Tero Vuorimies piipahti Pattayalla esittäytymässä paikallisen suomalaisyhteisön saapuvilla olleille vaikuttajille.

Krabilla tukikohtaansa pitävä Vuorimies jakoi Pattayalla vasta painattamiaan “Hyvä tietää HIVistä” -esitteitään suomalaisvetoisiin sekä suomalaisten suosimiin ravintoloihin ja majoitusliikkeisiin.

– Painatettiin nämä esitteet täällä Pattayalla, joten jakelu oli luonnollista aloittaa täältä, kertoi Vuorimies Thaimaansuomalaiselle 6.10.
– Maanantaina 9.10. on tarkoitus lennähtää Krabille tekemään samaa hommaa ja sieltä matka jatkuu Phuketin suuntaan.

Vuorimiehen mukaan Krabi valikoitui hänen talvitukikohdakseen lähinnä siksi, että sieltä järjestyi tuttavan kautta kätevästi asunto ja lisäksi sieltä on hyvät kulkuyhteydet melkein joka paikkaan. Hieman yllättäen mies kertoo, että ehkä kaikkein hankalimman matkan takana hänelle on juuri Pattaya.

– Oikein hämmästyin, ettei Krabin ja Pattaya U-Tapaon välillä ole suoraa lentoa. Tänne tullakseen pitää lentää ensin Bangkokiin, mutta Suvarnabhumilta on onneksi kätevä lentokenttäbussiyhteys aina tänne Jompparille saakka. Tykkään asua soi Welcomella KC’s Hideawayssa ja käydä Hannun baarissa aamiaisella ja vaikka formuloita katsomassa. Olin keväällä täällä ensimmäisen kerran katsastamassa paikkoja ja silloin tuli tehtyä paikan omistavan Casey Mooren kanssa vähän säännöllisempää asumista koskeva sopimus ja kun alkusyksystä tulin Thaimaahan, niin sopimusta alettiin välittömästi soveltaa. Ranta on tässä Welcomen kohdassa hyvässä kunnossa, lavataksi lähtee kaupunkiin tuosta kadun päästä ja kun soi Welcomella on kuulemma porukka kovasti parin viime vuoden aikana harventunut, niin täällä jokainen asiakas on näille yrityksille kultaakin kalliimpi ja mitä tervetullein vieras. Hyvä meininki.

Tämmöisiä se Kumimies Pattayalla jakeli. Ota mukaasi tai lue edes läpi, kun näet.

Tämmöisiä se Kumimies Pattayalla jakeli. Ota mukaasi tai lue edes läpi, kun näet.

Kumimiehen toimenkuva

Tero Vuorimiehen työhön kuuluu lyhyesti sanottuna auttaa HIV -tartuntojen ehkäisemisessä.

– Thaimaa on suurin yksittäinen HIV -tartuntojen lähde suomalaisille ja vaikka tauti ei enää oikein hoidettuna olekaan kuolemaksi, niin jokainen tartunta maksaa suomalaisille veronmaksajille satoja tuhansia euroja, kumimies kertoo. Se parilta viime vuodelta tuttu ilmaisten kondomien jakelu ja nyt nämä tiedotuslehtiset ovat osa ennaltaehkäisevää toimintaa, mutta mikäli epäilee vahingon päässeen tapahtumaan, niin sitä varten on olemassa puhelinnumero, johon voi soittaa lisäohjeita varten. Mahdollinen HIV -tartunta kun on ehkäistävissä myös estolääkityksellä, jos toimii 72 tunnin kuluessa seksikontaktista. Minä kerron soittajalle lähimmän paikan, missä pääsee tutkimuksiin ja saa estolääkityksen. Tarvittaessa lähden mahdollisuuksien mukaan vaikka kaveriksikin sinne tutkimuksiin, jos satun paikkakunnalla olemaan. Pattayalla seuraavan kerran joulukuussa.

Tukipuhelimen numero on +358 40 6858519 ja se vastaa varmimmin maanantaista perjantaihin klo 13 – 19 Thaimaan aikaa.

– Päädyttiin käyttämään suomalaista numeroa jotta se varmasti toimii, vaikka olisin Kamputseassa tai jossain.

No miltäs se on Thaimaassa työskentely tuntunut näin reilun kuukauden jälkeen?

– Edeltäjäni ovat selvästi tehneet hyvää työtä täällä. Kaikki näyttävät heti esittäytyessäni tietävän, millä asialla täällä ollaan ja kaikki ovat olleet hyvin avuliaita, Vuorimies kiittelee. Niitä kondomeja on kyselty paljon ja eiköhän me niitäkin aikaiseksi saada, jahka nämä tietopaketit on ensin jaettu.

Kumimiehen seikkailuja Thaimaassa voi seurata myös Facebookissa otsikolla Kumimies seikkailee. Sitä kautta hänelle voi lähettää myös yksityisviestejä.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: