Thepan hiilivoimalaa vastustava kansalaisaktivisti ilmoitti eilen The Nation -lehdelle syyttävänsä hallituksen tiedottajaa, kenraaliluutnantti Sansern Kaewkamnerdia kunnianloukkauksesta.

Syyte kohdistuu Sansernin Thailand Moves Forward antamaan lausuntoon, joka koski hallituksen politiikkaa. Kantajan kuva on tämän jutun otsikon vieressä. Sansern kertoi tuossa ohjelmassa kuinka poliisi oli hajoittanut Thepan hiilivoimalaa vastustavien aktivistien mielenosoituksen viime marraskuussa tapaamatta kuitenkaan tunnettua kansalaisaktivisti Mustarsheedeenia. Tiedottaja meni sitten julkisesti epäilemään katoamisen johtuneen siitä, että Mustarsheedeenillä mitä todennäköisimmin oli tapaaminen rakastajattarensa kanssa.

Mustarsheedeen kertoi The Nationille ettei ollut ensin edes aikonut nostaa syytettä hallituksen tiedottajaa vastaan, mutta muutti mieltään lakimiehensä neuvosta. Juristi kun oli sitä mieltä, että tunnetun aktivistin on hyvä puhdistaa nimensä julkisesti ja kansalaisten noin yleensäkin puolustautua aktiivisemmin julkisia tölväisyjä vastaan. Lisäksi Mustarsheedeen on uskonnoltaan muslimi, mikä seikka hänen mielestään tekee loukkauksesta erittäin vakavan.

– En edes väitä isommin loukkaantuneeni tästä täysin perättömästä väitteestä, josta ei kenelläkään edes ole minkäänlaista näyttöä, mutta kun tämä ei ole ensimmäinen kerta jolloin kyseinen tiedottaja mustamaalasi muita ihmisiä. Hänellä näyttää olevan tapana kertoa hallituksen vastaista linjaa edustavista ihmisistä mitä kummallisimpia juttuja ja hämätä ihmisiä tällä tavoin, Mustarsheedeen sanoi.

– Ei hallituksen virallisen tiedottajan sovi käyttäytyä niin.

Syytettyjen penkille joutuva tiedottaja sanoo kantajaosapuolen toimineen täysin laillisten valtuuksiensa puitteissa ja sanoi tarvittaessa tulevansa oikeuteen puolustamaan sanomisiaan.

– Minähän en sanonut missään vaiheessa, että kantaja olisi ns. käynyt vieraissa, mutta lausuntoani vääristeltiin ja siitä tämä koko väärinkäsitys johtuu, kenraaliluutnantti vastasi The Nationille.

Niinpä niin. Median syytä tämäkin kohu.

Oikeudessa tavataan, sanoi kansalaisaktivisti hallituksen tiedottajalle.

Oikeudessa tavataan, sanoi kansalaisaktivisti hallituksen tiedottajalle.

Share →
%d bloggers like this: