Thaimaan poliisi on pidättänyt entisen kauneuskuningattaren, nyt 45 -vuotiaan Krisana Suwanpitakin epäiltynä 16 -vuotiaan kotiapulaisensa murhasta ja ruumiin kätkemisestä.

Poliisi epäilee murhan tapahtuneen Bangkokissa vuonna 2012, jonka jälkeen Krisana olisi piilottanut ruumiin Phetchaburin alueelle salatakseen rikoksen, kertoo The Nation. Paikallisen KRP:n, eli täkäläisittäin Central Investigation Bureaun päällikkö Thitirat Nonghanpitak kertoi sunnuntaina Krisanan jo tunnustaneen rikoksensa ja nimenneen lisäksi muitakin ihmisiä, jotka olivat hänen mukaansa osallisina tapahtumiin. Näiden osuutta tapahtumaketjuun tutkitaan par’aikaa.

Surmattu kotiapulainen, Jariya Srisak joutui vähintäänkin temperamenttisena tunnetun Krisanan pahoinpitelemäksi huhtikuussa 2012, jolloin tämä oli lyönyt kotiapulaistaan ensin kasvoihin ja sitten päähän ilmanraikastinspray -pullolla. Sairaalaan toimitettu Jariya kuoli vammoihinsa seuraavana päivänä. Kertomansa mukaan Krisana oli sittemmin hakenut vainajan sairaalasta ja kuljettanut sen Phetchaburiin, jossa oli haudannut ruumiin puun alle lähelle äitinsä kotitaloa.

Tapaus tuli ilmi vasta kun surmatun Jariyan 48 -vuotias äiti ilmoitti ihmiskaupan uhreiksi joutuneita ja katulapsia auttavalle Pavena Hongsakul -säätiölle tyttärensä olleen kateissa yli viiden vuoden ajan.

Krisanan tunnustuksen perusteella poliisi löysikin ihmisen luurangon Nong Sanon alueelta Phetchaburista. DNA -testien perusteella saadaan lopullinen varmuus siitä, että kyseessä on juuri Jariya. Tulokset saadaan tänään maanantaina 6.11.

Krisanan jäljille päästiin helposti poliisin kyseltyä kadonneen lähipiiriin kuuluneilta ihmisiltä, koska tämä oli viimeksi nähty ja missä. Heiltä poliisi sai tietää Krisanan tavanneen pahoinpidellä kotiapulaistaan lähes aina ollessaan huonolla tuulella tai muuten hermostunut.

Surmatun Jariyan äiti Janthira Srisak kertoi The Nation -lehdelle haluavansa kysyä Krisanalta kasvotusten miksi tämän piti tappaa hänen tyttärensä? Hän kertoi yli viisi vuotta kestäneen ahdistuksen ainoastaan pahenneen sen jälkeen, kun hän sai kuulla mitä Jariyalle oli tapahtunut.

– Minä haluan oikeutta ja haen sitä vaikka maailman tappiin asti, hän sanoi.

Krisanan pidätys aiheutti tiukkoja turvatoimia Bangkokissa. Turvaa takaamassa olivat niin poliisin kuin armeijankin joukot.

Krisanan pidätys aiheutti tiukkoja turvatoimia Bangkokissa. Turvaa takaamassa olivat niin poliisin kuin armeijankin joukot.

Lisätietoja Pavena Hongsakul -säätiöstä ja sen toiminnasta mm. kirjassa “13 – Tosi tarina Lonin elämästä”.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: