Mikäli nimi Chachoengsao ei kerro sinulle mitään, niin se on keskikokoinen aito thaimaalaiskaupunki (= ei turisteja) suurin piirtein Bangkokin ja Pattayan puolivälissä valtatie seiskalta pohjoiseen.

Chachoengsaon poliisi pidätti neljä ihmistä ja takavarikoi heiltä yhteensä lähes 250.000 yaba -tablettia, kertoi Chachoengsaon provinssin poliisin 2. osaston päällikkö Jithi Rodbangyang lehdistötilaisuudessa viime viikolla. Yhdellä pidätetyistä oli hallussaan 5.200 yaba -tabletin lisäksi 45 grammaa metamfetamiinia. Niillä kolmella muulla, jotka pidätettiin 19.5. Sirisothorn Roadin Home Pro -myymälän edestä oli yhteensä hallussaan 240.000 yaba -tablettia.

Kaikkia neljää syytetään huumeiden hallussapidosta ja kaupittelusta ja tätä ”toukokuun kolmikkoa” lisäksi vielä pidättämisen vastustamisesta. Kaksi autoa ja kolme puhelinta takavarikoitiin huumeiden ohella pidätysten yhteydessä.

Poliisipäällikkö Rodbangyangin mukaan kyseessä oli itäisen Thaimaan (= Bangkokista itään) mittakaavassa suuri takavarikko ja Chachoengsaossa jotain aivan ennennäkemätöntä. Huumeet olivat peräisin Nakhon Pathomin alueella toimivalta isolta diileriltä ja matkalla Rayongiin, jossa huumeongelma on laajalti levinnyt. Teollisuus- ja satamakaupunki, jossa on ei juuri mitään tai erittäin vähän tekemistä.

Itse pidätys tapahtui aivan parhaaseen Chicago P.D. tai Kova laki -tyyliin: Valepukuiset, ostajiksi tekeytyneet poliisit saivat sovittua tapaamisen pidätettyjen kanssa sopiakseen lastin eteenpäin hoitamisesta. Loppukin sujui sitten ihan kuin elokuvissa.

Toukokuun kolmikko ja heidän pidätysoperaatioonsa osallistuneet poliisit.

Toukokuun kolmikko ja heidän pidätysoperaatioonsa osallistuneet poliisit.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: