Thaimaan poliisin erikoisyksikkö Department of Special Investigations (DSI), joka viime aikoina on tutkinut järjestelmällistä varastettujen tuontiautojen kauppaa, ilmoitti alkavansa tutkimustensa tuloksena suorittaa pidätyksiä tammikuussa 2018.

DSI tutkii parhaillaan luksusautoja koskevaa juttua, jonka tuloksena se on löytänyt 42 Euroopasta varastettua Ferraria, Lamborghinia jne, jotka on tuotu maahan puutteellisin paperein, mutta saatu lahjonnalla ne tullattua Thaimaahan ja sitä tullausilmoitusta vastaan puolestaan rekisteriin Thaimaassa. Varastetut autot oli laivattu Bangkokiin Englannista, kertoi DSI:n tiedottaja.

Autoista 41 oli varastettu Englannissa ja yksi vihreä Lamborghini Italiassa, poliisi kertoi DSI:n päämajassa Bangkokissa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Nuo 42 autoa ovat vain jäävuoren huippu, sillä rikollisen toiminnan vuoksi Thaimaa on tässä varastettujen tuontiautojen kaupassa menettänyt verotuloja yli 10 miljardia bahtia.

Syytettyjen penkille tulevat tammikuussa joutumaan niin autokauppiaat kuin tullivirkailijatkin. Euroopassa toimiviin ei Thaimaan laki yllä, mutta yhteistyötä Englannin poliisin kanssa on tehty koko tutkimusten ajan DSI:n tiedottaja kertoi.

Hyvässä uskossa autonsa ostaneita ei tulla syyttämään mistään, mutta aika näyttää, kuka ne puuttuvat tullimaksut joutuu maksamaan.

Kalliit unelmat eivät rikollisten toiminnalla juurikaan halventuneet, mutta myyjien katteet kasvoivat merkittävästi.

Kalliit unelmat eivät rikollisten toiminnalla juurikaan halventuneet, mutta myyjien katteet kasvoivat merkittävästi.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: