Viime tiistaista, 9.1.2018, alkaen on kaikkien drone -lentolaitteiden käyttäjien rekisteröitävä laitteensa Thaimaassa sakon tai jopa vankeustuomion uhalla.

Sakkojen suuruudeksi on määritelty 3.000 USD (n. 100.000 bahtia) tai jos sitä ei ole, niin vankeutta aina viiteen vuoteen saakka. Määräys koskee niin kaupallista, tieteellistä kuin viihdekäyttöäkin, mikäli käytettävä laite vain on drone. Paha paikka esimerkiksi turistille, joka ei tästä säädöksestä tiedä.

– Leluja sekä alle 250 gramman painoisia droneja ei sentään tarvitse rekisteröidä, kertoo National Broadcasting and Telecommunication Officen edustaja Channel NewsAsialle.

Tähän mennessä droneja on Thaimaassa rekisteröity lähes 8.000 kpl. Prosessin päätteeksi rekisteröidyn dronen käyttäjä saa eräänlaisen “lentolupakirjan” siihen määritelly lentävälle laitteelle.

Nyt voimaan tullut määräys on osa Aasian valtioiden jatkuvaa taistelua nopeasti kehittyvää teknologiaa vastaan. Tekniikka kun tahtoo kehittyä nopeammin kuin lainsäädäntö.

Esimerkiksi Myanmarissa vaangittiin kolme toimittajaa ja heidän autonkuljettajansa kahdeksi kuukaudeksi heidän käytettyään dronea parlamenttitalon läheisyydessä tehdessään dokumenttia maan demokratian kehittymisestä. Bangkokissa puolestaan oli kuningas Bhumibolin tuhkauksen aikana useiden neliökilometrien laajuinen drone -vapaa alue.

Tämä on nykyään Thaimaassa luvanvaraista hommaa.

Tämä on nykyään Thaimaassa luvanvaraista hommaa.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: