Kaksi kv. tunnettua “bike sharing” -yritystä toimittaa Phuketiin 2.000 polkupyörää ensi viikolla niin paikallisten kuin turistienkin käytettäväksi. Ensimmäinen kuukausi on maksuton.

Pyöräileminen käynnistyy torstaina 21.9, kun Phuketin kaupunki asettaa pyörät näkyville ja ihmisten käytettäväksi. Pyörät on toimittanut osaksi kiinalainen Ofo ja osaksi Singaporessa vaikuttava Obike.

Alkuun vapaasti ja myöhemmin pientä maksua vastaan käyttöön saatavien polkupyörien toivotaan tuovan helpotusta Phuketin kaupungin liikenneruuhkiin ja parantavan myös ilman laatua kaupunkialueella. Phuketin ilmassahan sinänsä ei mitään vikaa ole, mutta ruuhka-aikoina kadulla käryävät autot kieltämättä tuovat omat arominsa kaupungin ilmaan.

Phuketin kaupunkia tunteville kerrottakoon, että pyöriä voi käydä noutamassa kuudesta pisteestä. Ne ovat Thalang Roadilla, Dibuk Roadilla, Krabi Roadilla sekä vanhan Standard Chartered Bankin edustalla siinä Phang Nga Roadin risteyksessä. Ne kaksi muuta paikkaa ovat aivan Phuketin vanhan kaupungin keskustassa ja kaupungin eteläpuolella sijaitsevan Rama IX -puiston laidalla.

– Ensimmäisen kuukauden aikana pyörien käyttäjien täytyy ladata puhelimeensa koodi, joka avaa pyörän lukon, kertoo pyöristä vastaavan Phuket City Development Companyn edustaja Phuket Thongsom The Phuket News -lehdelle.
– Lataaminen edellyttää 99 bahtin takuuvuokran maksamista, joka on palautettavissa käyttäjälle tämän niin halutessa. Jahka “esittelykuukausi” on ohi, niin pyörän vuokra tullee olemaan 5 bahtia 30 minuutilta.

Vertailun vuoksi: Obike vaatii Singaporessa 49 Singaporen dollarin, eli noin 1.200 bahtin suuruisen takuumaksun Phuketin 99 bahtin sijaan.

– Phuketin kaupungin alueelta saadut kokemukset määrittelevät sitten jatkossa paitsi pyörien saatavuutta kaupungissa, niin myös vuokrapyörien saatavuuden laajentamista muihin osiin saartamme, Phuket Thongsom jatkaa.
– Meillä ei vielä ole pyöräilykaistoja missään päin Phuketia, mutta nyt on ainakin Phuketin kaupungin päättäjien kanssa alettu keskustella niistä.

Ainakin Obiken nettisivuilla voi käydä lataamassa puhelimeensa pyörien "avaimen".

Ainakin Obiken nettisivuilla voi käydä lataamassa puhelimeensa pyörien “avaimen”.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: