Erittäin harvoin Thaimaan valtakunnallisilla televisiokanavilla saa nähdä mainostettavan suomalaisia tuotteita. Benecolin mainokset pyörivät täällä nyt.

Iltateetä keitellessä kuulin eilen tuttuja sanoja televisiosta. ”Benecol” oli ensimmäinen ja ”Finland” toinen. Tarkempi tutkimus osoitti, että kolmoskanavalla pyöri mainos suomalaisesta supertuotteesta, jonka terveysvaikutukset on todistettu moneen kertaan eri puolilla maailmaa ja jota nyt saa myös Thaimaasta.

Jälkiviisaus kun on sitä kaikkein parasta viisautta, niin ei voi kuin todeta Benecolin tehneen kaiken niin oikein kuin Thaimaassa vain voi tehdä:

1. Hankitaan kunnon maahantuonti- ja jälleenmyyjäverkosto. Tällaisiksi Thaimaassa näkyvät valikoituneen Tesco-Lotus ja 7/11.
2. Testataan ja varmistetaan, että tuotteen jakelu varmasti toimii. Tesco voitti tämän kisan. 7/11 -myymälöistä Benecolia saa aika satunnaisesti.
3. Aloitetaan massiivinen kuluttajamarkkinointi, mutta vasta sen jälkeen, kun kohdat 1 ja 2 on varmistettu. Benecol näyttää nyt menevän tässä vaiheessa.

Näillä juomilla Benecol on tullut Thaimaan markkinoille.

Näillä juomilla Benecol on tullut Thaimaan markkinoille.

Miksi ainoastaan Benecol?

Täällä Thaimaassa saa yllättävän usein törmätä käsitteeseen ”super food from Finland”. Thaimaassa tiedetään yleisesti joidenkin täkäläisten ihmisten matkustavan kesäisin Suomeen ja muihin pohjoismaihin keräämään marjoja, jotka täällä ovat aika harvinaista (ja kallista) herkkua. Hinnan puolesta niitä hyvin voisi myydä täälläkin, mutta valitettava tosiasia on, että thaimaalaisten ponnisteluista huolimatta vielä tänäkin päivänä noin 80 % Suomen marja- ja sienisadosta mätänee metsiin, kun ainakaan suomalaiset eivät niitä juurikaan viitsi poimia.

Valittaa kyllä osataan, kun ”thaimaalaiset poimii marjoja meidän tontin välittömässä näköpiirissä”.

Niinikään tarvittiin italialainen mies viemään suomalaisia sieniä Italiaan. Jos ne kerran Italiassa tekevät kauppansa, niin kai maar sitten Thaimaassakin.

Ranskalaiset myyvät Evian -tuotemerkillä pullottamaansa vettä törkeään kiskurihintaan kaikkialla Thaimaassa, vaikka pohjoisessa Suomessa on pullottamo, joka tuottaa paljon puhtaampaa vettä kuin Evian. Mutta sitäpä ei myydä Thaimaassa törkeään ylihintaan niin kuin Eviania.

Esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon. Herätkää, suomalainen elintarviketeollisuus. Nyt, kun buumia olisi ja Benecol on avannut pään, niin täällä teitä odottaisi miljoonamarkkinat. Kuka tulee seuraavaksi?

Super food from Finland!

Super food from Finland!

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: