Bangkokin Sky Train, BTS, ilmoitti matkalippujen hinnankorotuksista vasta lokakuussa ja nyt on kuulemma jälleen korotuspaineita.

Thai -kielinen uutissivusto Thansettakij uutisoi tiistaina 19.12. BTS:n suunnittelevan uusia hinnankorotuksia tulevan lipunmyyntiuudistuksen yhteydessä. Korotuspaineita perustellaan kasvaneilla matkustajamäärillä ja niiden myötä kasvaneilla huolto- ja siivouskuluilla.

– Teemme parhaamme pitääksemme lippujen hinnat ennallaan, mutta kun liikennemäärät koko ajan kasvavat ja matkustajia tulee uusien reittien myötä koko ajan enemmän, niin ilman valtion tai Bangkokin kaupungin tukitoimenpiteitä meidän valitettavasti on pakko tarkistaa matkalippujemme hintoja, sanoi BTS:n hallituksen puheenjohtaja Kiri Karnjanapas Thansettakij -sivustolle.

Niinpä. Ainoastaan Thaimaassa voi joku keksiä, että jos liikenne on kannattavaa tietyillä taksoilla miljoonalle ihmiselle, niin jos niitä ihmisiä onkin 1.200.000 ja ne edelleen maksavat matkastaan tasan saman hinnan, niin siitä jotenkin syntyy hinnankorotuspaineita. On tämän idän ihmemaan logiikka toisinaan aivan käsittämätöntä. Tänä päivänä BTS kuljettaa noin 900.000 matkustajaa päivässä ja kolmen vuoden kuluttua se uusien reittien myötä ennustaa kuljettavansa noin kahta miljoonaa matkustajaa päivässä, joten sehän on itsestään selvää, että matkalippujen hintoja pitää nostaa.

Jos ajatellaan kiinteiden kulujen olevan suurin piirtein samat 900.000 ja kahden miljoonan matkustajan kesken, niin ainakaan länsimainen logiikka ei keksi tässä mitään hinnankorotuspainetta, mutta täytyy muistaa, että ”tämä on Thaimaa eikä täällä toimita niin kuin Euroopassa”.

Kun tähän lisätään vielä se, että se kaikkein järkevin uudistus, Mangmoom Card, joka suunniteltiin kelpaavaksi matkalippuna niin BTS:n, metron kuin lentokenttäjunienkin kyytiin, viivästyy jälleen kerran voidaan vain kysyä, että onko ahneudella enää mitään rajaa? Mangmoomin piti tulla käyttöön elokuussa 2016, sitten huhtikuussa 2017 ja edellisen kerran kesäkuussa 2017 eli oma länsimetronsa on Bangkokillakin.

Matkustajamäärät kasvavat ja lippujen hinnat nousevat. Onko järkee vai ei?

Matkustajamäärät kasvavat ja lippujen hinnat nousevat. Onko järkee vai ei?

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: