Thaimaan suurlähetystö Helsingissä järjesti yhdessä Helsingin yliopiston sekä Indonesian, Malesian ja Vietnamin suurlähteystöjen kanssa viisikymppisten kunniaksi ASEANin tulevaisuuden näkymiä käsittelevän seminaarin Helsingissä.

Seminaari järjestettiin Helsingin yliopiston päärakennuksen pienessä juhlasalissa Fabianinkadulla 11.9. klo 12.00 alkaen.

Seminaarin pääpuhuja oli Bangkokista Helsinkiin saapunut Thaimaan ulkoministeriön ASEAN -asioiden johtaja khun Suriya, joka puhui erinomaista englantia. Tästä kiitos USA:ssa vietetyille nuoruusvuosille.

Khun Suriya mainitsi puheessaan mm. ettei ASEANista koskaan tule EU:n kaltaista yhteisöä. Jäsenmaiden kansalaiset eivät tule pääsemään vapaasti maasta toiseen joitain poikkeustapauksia lukuun ottamatta. Yhteistä valuuttaakaan ei khun Suriyan mukaan tulla luomaan. Sen sijaan EU:n käyttämä Schengen -viisumijärjestely, eli yhdellä viisumilla kaikkiin Schengen -maihin, voi olla mahdollista myös ASEANin alueella. Edessä on kuitenkin vielä paljon selvitettävää ennen kuin kaikki ASEAN -maat voivat hyväksyä ajatuksen ja sen toimeenpanon.

Tapahtuman alkupuoli oli puhujavoittoinen. Kolmen khun Suriyaa seuranneen puhujan jälkeen oli vuorossa kysymysosio, jossa yleisö sai esittää kysymyksiä joihin asiantuntijat vastasivat.

Kahvin jälkeen oli sitten kaupan ja investointien vuoro. “Järjestävän seuran” eli Indonesian, Malesian, Vietnamin ja Thaimaan talouden asiantuntijat kertoivat viimeisimmät tiedot edustamiensa maiden talouden kasvupotentiaalista sekä investointimahdollisuuksista ASEAN -alueelle yleisesti. Erityisesti esille nousivat ASEANin ja EU -alueiden yritysten yhteistyömahdollisuudet.

Lopuksi oli jälleen taloutta koskevien kysymysten ja vastausten vuoro.

Helsingin yliopiston tiloissa järjestetään opiskelun ohella erilaisia seminaareja ja tapahtumia. Tiloja löytyy. Kuva Runeberg -salista.

Helsingin yliopiston tiloissa järjestetään opiskelun ohella erilaisia seminaareja ja tapahtumia. Tiloja löytyy. Kuva Runeberg -salista.

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: