Salakuljetuspiireissä aletaan valmistautua alkoholin ja tupakkatuotteiden hinnankorotuksiin.

Tullin, poliisin ja armeijan yhteisoperaatiossa takavarikoitiin yli 10 miljoonan bahtin arvosta alkoholia ja tupakkatuotteita neljästä eri paikasta Hat Yaissa viime lauantaina. Eurooppalaisittain ajateltuna tuommoiset 250.000 euroa ei nyt niin hirveältä tunnu, mutta takavarikon mittasuhteista saa selkeämmän kuvan kun ajattelee rahalla saatavan Hat Yaissa keskustan tuntumasta semmoiset viisi omakotitaloa tontteineen.

Ratsiat tehtiin vihjeiden perusteella paikkoihin, joiden sanottiin olevan eteläisen Thaimaan merkittävimpien salakuljettajien varastoja.

Laki alkoholi- ja tupakkatuotteiden uudesta verosta astui voimaan 16.9. ja sen pitäisi aivan näinä päivinä alkaa näkyä tuotteiden hinnoissa vanhaan hintaan ostetun varaston tullessa loppuunmyydyksi.

Neljän vihjeiden perusteella ratsatun paikan lisäksi poliisin haaviin jäi vielä 10 -pyöräinen rekka täynnä sähkötupakoita ja niihin liittyviä tuotteita.

Pidätettyjä kuulusteltaessa selvisi salakuljetettujen tuotteiden olevan peräisin Lankawin saarelta Malesiassa, josta ne on tuotu veneillä Satunin provinssiin.

Hat Yain keskustaa. (kuvituskuva)

Hat Yain keskustaa. (kuvituskuva)

Tagged with →  
Share →
%d bloggers like this: